SSPL

Stichting Sportpromotie Leiderdorp

 
 

Welkom op de site van de Stichting Sportpromotie Leiderdorp. Wij hopen hiermee onze activiteiten onder uw aandacht te kunnen brengen, zodat u een goed inzicht kunt krijgen van onze inzet voor de Leiderdorpse sport.


Sinds ons bestaan hebben wij een onmisbare plek weten te verwerven in het Leiderdorpse sportcircuit. Zo zijn de Sportverkiezing Van Het Jaar, de Zilveren Promo en de Sportcafé's tot over de dorpsgrenzen zeer gewaardeerd en bekend. Dit komt ook tot uiting in de waardering van de gemeente Leiderdorp en onze sponsoren die verderop een plaatsje op onze site hebben gekregen.

OVER SSPL

DE OUDE DOOS

SPORTCAFE

AGENDA

NIEUWSBRIEF

LANGS DE LIJN

Heeft u interessant nieuws te melden van uw vereniging of activiteiten, meld het ons.

Let u vooral ook op de agenda van onze beroemde sportcafé's en activiteiten.

De sportcafés van de SSPL zijn inmiddels niet alleen een lokaal begrip maar ook ver daarbuiten. Lees meer

We hebben wat oude foto's uit de begin- periode van de SSPL gekregen. Klik hier voor nostalgie. Heeft u nog oude foto's Stuur ze ons!

De Nieuwsbrief van de SSPL verschijnt met zekere regelmaat.

Lees meer.

SPORTVROUW 2013

Jeroen Kampschreur

Rozanne Voorvelt

John de Lange

ZILVEREN PROMO 2018

Volgende

Sport Gala

nog

Nieuwe foto’s in het fotoboek. Zie ook onze columns en Nieuwsartikelen.

Copyright © 2006-2017 by Stichting Sport Promotie Leiderdorp - All Rights reserved - Designed by TdV

Aanmelding e-mail nieuwsbrief

Wilt u ook een e-mail krijgen van nieuwe wijzigingen aan de website, gewijzigde agenda, de nieuwsbrief e.d. Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief door het sturen

van een e-mail

SPORTVROUW 2018

Jeroen Kampschreur opnieuw sportman 2018


Ook de titel Sportvrouw 2018 ging naar de winnares van vorig jaar Rozanne Voorvelt.

De winnaars van de Leiderdorpse Sportprijzen 2018 zijn bekend. Tijdens het sportgala in het A4 Zalencentrum, nu de grote zaal,  werden de prijzen voor Sportman, Sportvrouw, Sportteam, Sportvereniging, Sportvrijwilliger, Talent jongens en Talent meisjes uitgereikt.

De jury bestond uit Jan Vos, Carolien van der Horst, Bionda van Overloop en Ron Hoogendam. De klus was omvangrijk, zo waren er genoeg kandidaten voor de titel sportman maar bleef het aantal kandidaten voor de sportvrouw een lastige opgave.

Zitskiër en meervoudig wereldkampioen Jeroen Kampschreur ging er opnieuw met de titel Sportman van het Jaar 2018 vandoor.

In de categorie Sportvrouw van het jaar werden twee kandidatem genomineerd. Winnares Rozanne Voorvelt werd net zoals vorig jaar ook opnieuw winnares in deze categorie.

Sportvereniging 2018 werd Kano Rijnland en Velocitas 1 sleepte de prijs voor het Sportteam 2018 binnen.
De Sportvrijwilliger 2018 was weggelegd voor Johan van Velzen die al jaren trouw de accomodatie van de plaatselijke voetbalclub RCL tot in de puntjes verzorgd. Eerder was hij ook al genomineerd, dit jaar was het wel raak.

Twan van der Zeeuw, voetballer bij Feyenoord, werd Talent van het jaar Jongens 2018.

Schaatster Angel Daleman won al vele gouden medailles op verschillende afstanden, ook zij werd opnieuw gekozen tot het grootste Talent Meisjes 2018.

Er waren optredens van onder andere Meike van der Veer, Raiden Yosakoi, Capoeira, TGAL, ID Dance Factory. Zie ook het fotoboek of hier.


SPORTMAN 2018

Leden van de zanggroep TGAL

Rozanne is blij met haar beker

Jeroen Kampschreur

Rechts Rozanne Voorvelt

Voorzitter SSPL afgetreden


Thomas Stolker heeft de voorzittershamer van de SSPL op 1 februari 2019 neergelegd. “Na 4 jaar is het mooi geweest. Ik bekleed nog verschillende andere vrijwilligersfuncties en dan wordt het op een gegeven moment keuzes maken”, aldus Stolker. “Ik draag de SSPL een zeer warm hart toe en blijf op de achtergrond bij de stichting betrokken. Zoals iedereen die mij kent en inmiddels wel weet, kan het Bestuur te allen tijde een beroep op mij doen. We hebben nog geen opvolger gevonden, maar ik heb goede hoop dat er iemand wordt gevonden met een groot sporthart voor Leiderdorp. Het netwerken kan op 11 februari as. gaan beginnen tijdens het sportcafé dat wordt gehouden in de kantine van RCL. Tijdens dat sportcafé zal tevens de Zilveren Promo worden uitgereikt. Helaas kan ik er i.v.m. een cursus niet bij zijn”, aldus Stolker.

Zilveren Promo 2018 voor John de Lange


Het eerste sportcafé na het Sportgala 2018 vond plaats in het gloednieuwe onderkomen van de plaatselijk voetbalvereniging RCL. Het was weer ouderwets druk, mede te danken aan het mooie weer en ook zou de winnaar van de Zilveren Promo worden bekendgemaakt. Dit jaar had de jury besloten dat deze zou worden toegekend aan John de Lange. John is niet alleen een bekende Leiderdorper maar ook een man met een geweldige staat van dienst. Als middelpunt van zijn inspanningen staat de IJsvereniging Leiderdorp. Zelf heeft hij ook veel aan sport gedaan en tussendoor 3 Elfstedentochten gemaakt.

Onder groot applaus speldde de heer Straver, vestigingsleider van de Praxis, dan ook de Zilveren speld op de revers van de heer de Lange.

Ook oud bestuurslid van de SSPL Bettina van Klaveren sprak de winnaar toe omdat zij een speciale band heeft met John de Lange. Onder de aanwezigen was ook de wethouder van Sport Willem Joosten en burgemeester Laila Driessen. Na de formaliteiten konden veel aanwezigen hun netwerk weer verstevigen in de politiek, het bedrijfsleven en niet te vergeten de Sport.

Nieuwe foto’s

in het fotoboek.

Op zaterdag 6 april ontvingen wij het trieste bericht dat Johan van Velzen op

72-jarige leeftijd is overleden. Johan was tientallen jaren vrijwilliger bij voetbalvereniging RCL. Als waardering voor al dat vrijwilligerswerk werd hij in november 2018 door de sportverenigingen van Leiderdorp unaniem verkozen tot vrijwilliger van het jaar. Dat gebeurde tijdens het Sportgala dat door de SSPL jaarlijks wordt georganiseerd. Leiderdorp is een kanjer van een vrijwilliger verloren.

 

Wij wensen zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met het dragen van dit verlies.

Namens het Bestuur van de Stichting Sportpromotie Leiderdorp:

Henk Morsch voorzitter a.i.

In Memoriam Johan van Velzen

Op maandag 8 april 2019 stond het sportcafé bij Tamarco uitdrukkelijk stil bij het overlijden van de gewaardeerde vrijwilliger van RCL de heer Johan van Velzen. Voorzitter Henk Morsch was duidelijk ontroerd van deze spijtige gebeurtenis. De boodschap was als een bom ingeslagen ondanks ingewijden wisten dat het de laatste tijd niet zo goed ging met Johan.


Er werd een minuut stilte gehouden. Het samenzijn verliep voorts rustig en gemoedelijk. Vanwege het mooie weer was de opkomst in tegenstelling tot andere “mooi-weer-café’s” iets minder druk bezet. Voorzitter Rob Blauw schetste de stand van zaken over de marchingband Tamarco. Hoewel het goed gaat met de sponsoring blijft de honger naar financiële middelen groot. Dat gold ook voor de SSPL en de aangekondigde Midzomerloop 2019.


Bij laatsgenoemd evenement kan sponsoring ook betekenen dat persoonlijke inzet wordt beschouwd als sponsoring. Men genoot, zoals men inmiddels gewend is van Tamarco, van de uitstekende catering die steevast door 3 dames op een gezellige wijze wordt verzorgd. Zie ook het fotoboek.

Sportcafé bij Tamarco

Sportcafé bij COVS

Op dinsdag 4 juni 2019 vond het sportcafé plaats in het verenigingsgebouw van het COVS. Het gebouw is gelegen naast de IJssportvereniging VIJL in de Doespolder. Ondanks dat de weersvooruitzichten bizar waren viel de opkomst mee. Zowel de voorzitter van het COVS de heer Jan de Jong hield een toespraak alswel de heer Murat Kivrakdal van het bedrijf Compucorner.

Nadat de eerste regendruppels vielen, droop iedereen weer huiswaarts. De meesten kwamen droog over.


Zie ook het fotoboek.

Midzomerloop 2019


Op vrijdag 5 juli 2019 werd de Midzomerloop 2019 gehouden. De loop wordt inmiddels steeds bekender en gewild bij vele vrijetijds- en clubgebonden hardlopers. Het weer was nog beter dan vorig jaar omdat het iets koeler was maar wel met een heerlijk zonnetje en droog.

Voor meer info en uitslagen zie

http://midzomerloop-leiderdorp.nl/testimonials/


Een fotoverslag, zie het fotoboek.